۳۰ کشور جهان، مشتری اقلام صادراتی از خراسان رضوی| چشم‌انداز رشد ۵۰ درصدی صادرات استان در سال ۱۴۰۴ تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال ۱۴۰۴ اعلام شد+جزئیات پزشکیان: باید تفکر سیستمی و توانمندی کار تیمی را به دانش‌آموزان آموزش دهیم علت عدم شماره‌گذاری محصولات ایران خودرو در سال ۱۴۰۴ چیست؟ سکوت آماری در بازار مسکن ساعات کاری ادارات از ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ کاهش می‌یابد + جزئیات نرخ بیکاری ۷.۶درصد شد با تعدیل شدن نرخ ارز قیمت کالا‌ها کاهش می‌یابد؟ قیمت لاستیک از امروز ۱۰ درصد گران‌تر می‌شود (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) + سند کدام بیمه‌ها کام مردم را تلخ کردند | ثبت ۱۰ هزار شکایت در ۱۴۰۳ سهم نفت از بودجه ایران فقط ۱۷ درصد است وزیر صمت: تعرفه خودرو‌های وارداتی کاهش خواهد یافت رشد ۲۳ هزار واحدی بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) یارانه ۱۸ میلیون ثروتمند؛ به زودی قطع می‌شود ادامه نگرانی‌ها از سوء تغذیه کودکان در افغانستان | جان ۳.۵ میلیون کودک در خطر است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) | نوسان دلار در کانال ۸۸ هزار تومان قیمت طلا در مشهد چقدر شد؟ (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) دهک ۴ از وام ودیعه ۴۰۰ میلیونی مستأجران حذف شد معافیت جدید گمرکی ابلاغ شد سقف وام ودیعه مسکن مستأجران افزایش یافت + جزئیات (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) کمبود و گرانی روغن در فروشگاه‌ها‌ی مشهد ادامه دارد | تزریق قطره چکانی روغن به بازار پیش‌بینی خرید تضمینی ۵۳۸ هزار تن گندم در خراسان رضوی طی سال ۱۴۰۴ فرصت مشهد برای خلق ارزش از اقتصاد زیارت احیا و مرمت ۶ هزار و ۲۱۲ کیلومتر قنات در خراسان رضوی واقعی‌نبودن قیمت برق، یکی از دلایل مصرف بالای آن | قبض برق ۷۵ درصد مردم کمتر از ۵۰ هزار تومان است خسارت ۵۰ میلیارد ریالی طوفان اخیر به کشاورزی خراسان رضوی قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) | سیر کیلویی ۱۵۰ هزار تومان حذف یارانه‌های نقدی رسماً آغاز شد | معترضان به حذف یارانه، جریمه می‌شوند! واریز اعتبار گام سوم از مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی دهک‌های ۴ تا ۷ از امروز (۲۷ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پیش‌بینی نرخ دلار در سال جاری | قیمت دلار واقعی نیست

  • کد خبر: ۳۲۵۶۳۵
  • ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۳
پیش‌بینی نرخ دلار در سال جاری | قیمت دلار واقعی نیست
یک کارشناس اقتصادی گفت: سال گذشته تورم ۳۵ درصد بود، اما نرخ ارز بیشتر از ۳۵ درصد رشد کرد، به این ترتیب نرخ ارز کنونی واقعی و اقتصادی نیست. از سوی دیگر چنانچه نرخ تورم در سال جاری به ۳۵ درصد برسد، نرخ ارز نمی‌تواند بیشتر از مقدار فعلی رشد کند. همچنین اگر بانک مرکزی بتواند نقدینگی را زیر ۲۹ درصد حفظ کند نرخ ارز توانایی جهش نخواهد داشت.

به گزارش شهرآرانیوز، پیمان مولوی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ پیش‌بینی می‌کردیم که تورم در سال ۱۴۰۳ به حدود ۳۵ درصد برسد و نرخ ارز در انتهای سال ۱۴۰۳ به ۸۵ هزار تومان افزایش یابد، گفت: نرخ ارز بازار غیر رسمی نباید اصلاً به قیمت ۱۰۰ هزار تومان می‌رسید، اما در شرایطی که جهان با التهابات جنگ تجاری و جنگ‌های سخت نظامی رو‌به‌رو است، نرخ دلار به قیمت ۱۰۰ هزار تومان رسید، در حالی که با توجه به شاخص‌های اقتصادی اصلاً نباید به این قیمت‌ها می‌رسید.

مولوی با بیان اینکه نرخ دلار بالاتر از ۹۰ هزار تومان توجیه منطقی ندارد، تصریح کرد: چنانچه نرخ تورم در سال ۱۴۰۴ به ۳۵ درصد برسد، نرخ ارز نمی‌تواند بیشتر از این مقدار فعلی رشد کند.

این تحلیل‌گر اقتصادی تصریح کرد: از سوی دیگر، اگر بانک مرکزی بتواند نقدینگی را زیر ۲۹ درصد حفظ کند نرخ ارز توانایی جهش نخواهد داشت.

وی افزود: پیش بینی بنده برای طلا جهانی در انتهای سال ۲۰۲۵ در حدود ۳ هزار و ۱۰۰ دلار است که در حال حاضر نیز اونس جهانی در محدوده فعلی در نوسان است.

مولوی گفت: جنگ تعرفه‌ای و تحولات بازار سهام آمریکا موجب شده اونس طلا رکورد زنی کند که حتی تا قیمت ۳ هزار و ۱۵۰ دلار افزایش پیش رفت، با این حال نهایتا اونس طلا در قیمت ۳ هزار و ۱۰۰ دلاری در نوسان خواهد بود.

وی با اشاره به این که با تورم بالا نمی‌توان نرخ ارز را در ثبات نگه داشت، گفت: بانک مرکزی با کنترل تورم می‌تواند نرخ ارز را مدیریت و جلوی رشد غیرمنطقی و مخرب آن را بگیرد.

مولوی در پایان تاکید کرد: در سال گذشته تورم ۳۵ درصد بود، اما نرخ ارز بیشتر از ۳۵ درصد رشد کرد، به این ترتیب نرخ ارز کنونی منطقی و اقتصادی نیست. متاسفانه برخی افراد سودجو با افزایش نرخ ارز به دنبال کسب منافع شخصی خود هستند این در حالی است که نرخ ارز حداقل باید ۱۰ هزار تومان پایین‌تر از قیمت‌های فعلی باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->